Iho- ja kosmetiikka

Uudistunut kosmetiikan Allergiaportaali, kosmetiikka-allergia.fi, on avattu!

Kutinaa, punoitusta ja ihottumaa kosmetiikan käytön yhteydessä? Kuulostaako tutulta? Jos vastasit kyllä, saattaa kyse olla ihokosketusallergiasta jollekin kosmetiikan aineosalle. Allergiaa kosmetiikan aineosille voidaan selvittää lääkärin määräämillä epikutaani- eli lapputesteillä. Jos allergia todetaan, tulee allergiaa aiheuttavia kosmetiikan ainesosia jatkossa välttää.

Sopivien kosmetiikkatuotteiden valinnassa sinua auttaa Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen ylläpitämä kosmetiikan Allergiaportaali, joka on luotettava suomalainen verkkopalvelu kosmetiikka-allergisille.  Uudistuneesta Allergiaportaalista voit tilata tuotelistauksia allergioittesi suhteen sopivista kosmetiikka- ja hygieniatuotteista. Hajusteettomista tuotteista voit tilata erillisen tuotelistauksen, vaikka sinulla ei olisi testein todettua hajusteallergiaa. Allergiaportaalista löytyy lisäksi asiantuntijatietoa kosmetiikka-allergioista ja kosmetiikkalainsäädännöstä.  

Kosmetiikan Allergiaportaaliin on kerätty tuhansien kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden raaka-ainetiedot yhteistyökumppaneiltamme, jotka ovat kosmetiikan valmistajia ja maahantuojia. Allergiaportaalista löytyy niin ihonhoitotuotteet, meikit kuin hiustenhoitotuotteetkin. Allergiaportaalissa on lisäksi suppea määrä pyykinpesu- ja huuhteluaineita sekä tiskiaineita.

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksellä on myös valtakunnallinen maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta, josta voit kysyä tietoa kosmetiikka-allergioista ja ihonhoidosta. Iho- ja kosmetiikkaneuvontaan voit olla yhteydessä sähköpostitse, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, tai soittamalla numeroon 040 8348803 (ma-to klo 10-15).

 

Lisätiedot toimituksille

Iho- ja kosmetiikkaneuvoja Merike Laine, Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, p. 0408348803

 

Kysy ajankohtaisista asioista iho- ja kosmetiikkaneuvojaltamme:

Yhdistyksen iho- ja kosmetiikkaneuvojalla on terveydenhuollon koulutus ja kosmetiikka-asiantuntemus. Iho- ja kosmetiikkaneuvoja antaa neuvontaa sähköpostitse, puhelimitse sekä myös tarvittaessa henkilökohtaista neuvontaa toimistolla. Iho- ja kosmetiikkaneuvontaa annetaan myös messuilla ja muissa alan tapahtumissa. Neuvoja käy myös puhumassa erilaisissa tilaisuuksissa sopimuksen mukaan.

 

IHO- JA KOSMETIIKKANEUVONTAA
puh. 010 2790 991 tai 040 834 8803
kosmetiikka(at)allergiahelsinki.fi

Erilaisissa allergioihin sekä kosmetiikka- ja hygieniatuotevalintoihin liittyvissä kysymyksissä voit lähettää sähköpostia kosmetiikkaneuvoja Merike Laineelle. Puhelinneuvonta pelvelee ma-to klo 10-15.

TIETOA JA APUA KOSKETUSALLERGISELLE
http://www.kosmetiikka-allergia.fi

Kosmetiikan Allergiaportaali on monipuolinen kokonaisuus ja ainoa laatuaan Euroopassa. Allergiaportaalista löytyy ajankohtaisia artikkeleita, tiedotteita sekä laaja kosmetiikan sanakirja. Lisäksi tiedostomme sisältää yli 6000 tuotteen täydelliset tuoteselosteet sekä miesten- että naisten tuotteista 40 yhteistyöyritykseltämme. Käy tutustumassa Allergiaportaaliin!