Iho- ja kosmetiikka

Kosmetiikan Allergiaportaali, kosmetiikka-allergia.fi

Kutinaa, punoitusta ja ihottumaa kosmetiikan käytön yhteydessä? Kuulostaako tutulta? Jos vastasit kyllä, saattaa kyse olla ihokosketusallergiasta jollekin kosmetiikan aineosalle. Allergiaa kosmetiikan aineosille voidaan selvittää lääkärin määräämillä epikutaani- eli lapputesteillä. Jos allergia todetaan, tulee allergiaa aiheuttavia kosmetiikan ainesosia jatkossa välttää.

Sopivien kosmetiikkatuotteiden valinnassa sinua auttaa Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen ylläpitämä kosmetiikan Allergiaportaali, joka on luotettava suomalainen verkkopalvelu kosmetiikka-allergisille. Allergiaportaalista voit tilata tuotelistauksia tai hakea tuotteen nimellä allergioittesi suhteen sopivia kosmetiikka- ja hygieniatuotteita. Hajusteettomista tuotteista voit tilata erillisen tuotelistauksen, vaikka sinulla ei olisi testein todettua hajusteallergiaa. Allergiaportaalista löytyy lisäksi asiantuntijatietoa kosmetiikka-allergioista ja kosmetiikkalainsäädännöstä.  Allergiaportaalin käyttö on kuluttajille maksutonta.

Kosmetiikan Allergiaportaaliin on kerätty tuhansien kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden raaka-ainetiedot yhteistyökumppaneiltamme, jotka ovat kosmetiikan valmistajia ja maahantuojia. Allergiaportaalista löytyvät niin ihonhoitotuotteet, meikit kuin hiustenhoitotuotteetkin. Allergiaportaalissa on lisäksi suppea määrä pyykinpesu- ja huuhteluaineita sekä tiskiaineita.

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksellä on myös valtakunnallinen maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta, josta voit kysyä tietoa kosmetiikka-allergioista ja ihonhoidosta. Iho- ja kosmetiikkaneuvontaan voit olla yhteydessä sähköpostitse, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, tai soittamalla numeroon 040 8348803 (ma-to klo 10-15).

 

Lisätiedot toimituksille

Iho- ja kosmetiikkaneuvoja Merike Laine, Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, p. 0408348803

 

Kysy neuvoa iho- ja kosmetiikkaneuvojaltamme:

Yhdistyksen iho- ja kosmetiikkaneuvojalla on terveydenhuollon koulutus ja kosmetiikka-asiantuntemus. Iho- ja kosmetiikkaneuvoja antaa neuvontaa kosmetiikka-allergioihin sekä kosmetiikka- ja hygieniatuotevalintoihin liittyvissä kysymyksissä sähköpostitse, puhelimitse sekä myös sovittaessa henkilökohtaista neuvontaa toimistolla. Neuvoja käy myös puhumassa erilaisissa tilaisuuksissa sopimuksen mukaan.

 

IHO- JA KOSMETIIKKANEUVONTA
puh.040 834 8803 ma-to 10-15
kosmetiikka(at)allergiahelsinki.fi

 

TIETOA JA APUA KOSKETUSALLERGISELLE
http://www.kosmetiikka-allergia.fi

Kosmetiikan Allergiaportaalista saa tietoa allergioittesi suhteen sopivista kosmetiikka- ja hygieniatuotteista. Allergiaportaalista löytyy lisäksi ajankohtaisia artikkeleita ja tiedotteita. Allergiaportaali sisältää yli 6000 kosmetiikka- ja hygieniatuotteen sekä pyykinpesu- ja kodinpuhdistusaineen täydelliset tuoteselosteet. Käy tutustumassa Allergiaportaaliin!