Neuvonta

 

 

Allergia- ja astmaterveyttä edistämässä!

 

Yhdistyksen toimisto on avoinna

ma - to klo 10.00 - 15.00.

 

 

Henkilökohtaista neuvontaa ja omahoidon ohjausta ilman ajanvarausta!

Yhdistyksen allergia- ja astmaneuvojalla on sairaanhoitajan koulutus ja iho- ja kosmetiikkaneuvojalla kosmetiikka-asiantuntemus. Neuvojat antavat jäsenille puhelin- ja sähköpostineuvontaa sekä tarvittaessa henkilökohtaista neuvontaa toimistolla. Yleistä allergia- ja asmaneuvontaa annetaan myös messuilla ja muissa alan tapahtumissa. Neuvoja käy myös puhumassa erilaisissa tilaisuuksissa ajankohtaisista asioista.

 

Maksutonta allergia- ja astmaneuvontaa jäsenille


puh. 010 2790 990 tai puh. 044 047 7054
mail. neuvonta (a) allergiahelsinki.fi
ma-to klo 10:00 -15:00

Muutoin sopimuksen mukaan.

Allergioihin ja astmaan liittyvissä asioissa voit soittaa tai lähettää sähköpostia neuvojalle, joka auttaa mielellään sinua askarruttavissa kysymyksissä. Halutessasi voit varata myös ajan henkilökohtaiseen neuvontaan toimistollemme Pihlajatielle.

 

Iho- ja kosmetiikkaneuvonta palvelee valtakunnallisesti kaikkia 


puh. 010 2790 991 tai 040 834 8803
kosmetiikka (a) allergiahelsinki.fi                                                                                                                                      

ma-to 10:00 -15:00.

Erilaisissa allergioihin sekä kosmetiikka- ja hygieniatuotevalintoihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä kosmetiikkaneuvojaamme sähköpostitse tai puhelimitse. 

 

Tietoa ja apua kosketusallergiselle


www.kosmetiikka-allergia.fi

Kosmetiikan Allergiaportaali on monipuolinen kokonaisuus ja ainoa laatuaan Euroopassa. Allergiaportaalista löytyy ajankohtaisia artikkeleita, tiedotteita sekä laaja kosmetiikan sanakirja. Lisäksi tiedostomme sisältää yli 7000 tuotteen täydelliset tuoteselosteet sekä miesten- että naisten tuotteista 40 yhteistyöyritykseltämme. Käy tutustumassa Allergiaportaaliin!

 

Allergia-, iho- ja astmaliiton allergia- ja astmaneuvonta 

Puh. 0600 144 19, ma - ke klo 10-14 (0,87 e/min + pvm).   

Numeroon vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset Anne Vuorenmaa ja Kaisa Toikko, jotka ovat asiantuntijoita allergiassa ja astmassa.

Neuvonta palvelee myös sähköpostitse:allergianeuvoja (a) allergia.fi Kysymyksiin pyritään vastaamaan viikon sisällä.

 

Kysy kemikaaleista

Kemikaaliasiantuntija Sanna Virtanen vastaa kysymyksiisi ma - ke klo 10 - 14, p. 040 719 5390. 

 

Kysy sosiaaliturvasta

Erityissuunnittelija Risto Heikkinen vastaa kysymyksiin, jotka liittyvät yhteiskunnan tarjoamiin tukiin ja palveluihin ke klo 10-14, p. 045 114 4459. 
Lisäksi häneltä voi pyytää tukea hakemiseen ja muutoksenhakuun. 

Sähköpostitse risto.heikkinen (a) allergia.fi.

 

Muiden paikallisyhdistysten allergianeuvonta

Allergia- ja astmayhdistysten jäsenet saavat myös maksutonta allergianeuvontaa paikallisyhdistyksistä. Katso oma paikallisyhdistyksesi.

 

Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvontapuhelin

Korjausneuvojat neuvovat homevaurioihin, ilmanvaihto-ongelmiin, rakentamiseen ja muihin sisäilma-asioihin liittyvissä kysymyksissä ma–to klo 9–15 numerossa 020 757 5181.

Sisäilmasta sairastuneiden vertaispuhelin palvelee tiistaisin klo 9−12 ja torstaisin klo 16−19 numerossa 044 407 7010.

Ruoka-allergianeuvonta

Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistys neuvoo ruoka-asioissa valtakunnallisesti. Ruoka-allergianeuvonta avoinna ma - to klo 10 - 14, dieettikokki, restonomi (AMK) Tuula Jokinen, p. 045 235 2861.

Pirkanmaan Allergia- ja astmayhdistys ylläpitää myös Erimenu-palvelua, jossa erityisruokavaliota noudattavat voivat hakea helposti omaan ruokavalioon sopivia ruokaohjeita.

Erimenu on tarkoitettu avuksi arkeen erityisruokavaliota noudattaville, heidän läheisilleen, juhlien järjestäjille ja ravitsemuksen, ruuanvalmistuksen ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Päivitetty 15.6.2018.

 

Allergiaviikko

Kevään 2018 Allergiaviikkoa vietämme 9.-15.4.2018

Allergiaviikon teemana on astma ja oikea lääkkeenottotekniikka

Astmaa sairastaa kymmenen prosenttia väestöstä. Astma oireilee muun muassa yskänä ja hengenahdistuksena. Astmaa hoidetaan keuhkoihin hengitettävillä lääkkeillä. Hoidon tavoitteena on saada oireet hallintaan niin, ettei sairaus hankaloita normaalia elämää. 

Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiaviikko-kampanja 9.–15.4. haluaa kiinnittää huomiota astman hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden oikeaan käyttöön. Vain oikein otettu lääke tehoaa!

Hengitettävien astmalääkkeiden annostelijoita on kaikkiaan 17 erilaista mallia ja kaikkia käytetään eri tavoin. Samalla henkilöllä voi olla käytössä useita erilaisia lääkkeitä ja annostelijoita.

 

https://www.allergia.fi/allergiaviikko/

Valtakunnallinen allergia-, astma- ja ihoneuvonta
Kilikkaa kuvaa - näet suurennoksen!

Ihopisteestä valohoitoa ja neuvontaa

Allergia-, iho- ja astmaliiton Ihopiste aloittaa ensi vuoden alussa uusissa tiloissa Allergiatalolla (Paciuksenkatu 19, Helsinki). Ihopisteessä annetaan ajanvarauksella lääketieteellisiä valohoitoja sekä ihotauteihin perehtyneen hoitajan neuvontaa ja hoidonohjausta.

Ajanvaraukset numerosta 050 5971 363.

Lääketieteellinen valohoito vähentää ihon kutinaa, tulehdusta ja vahvistaa ihoa puolustautumaan ulkoisilta ärsykkeiltä. Valohoidot toteutetaan lääkärin tutkimus- ja hoitomääräyksellä (SV 3 tai SV 3F). Valohoitolähetteen voi kirjoittaa jokainen lääkäri eli valohoitoa varten ei tarvita välttämättä ihotautilääkärin lähetettä. Kela korvaa yhdellä lähetteellä 15 valohoitokertaa, mutta hoitokertojen määrä arvioidaan tarpeesi mukaan.

Valohoidossa käydään tavallisesti kahdesta kolmeen kertaan viikossa, jollei lääkärisi toisin määrää.

 

Päivitetty 11.1.2018.

Hae kurssille!