Ripsienpidennykset ja rakennekynnet

Ripsienpidennyksien ja rakennekynsien kiinnityksessä käytetty akrylaatti voi aiheuttaa herkimmille vakavia allergiaoireita.

Akrylaatti on erittäin voimakas ärsyke niin iholle kuin hengitysteille. Se voi aiheuttaa laaja-alaisia ihottumaoireita, jopa omien kynsien tai ripsien irtoamisen. Akrylaatin voimakas tuoksu voi myös aiheuttaa kiinnitysvaiheessa oireita astmaatikoille ja tuoksuyliherkille.

Irtoripset ja rakennekynnet kannattaa poistattaa heti, jos ne aiheuttavat kutinaa tai muita oireita. Lääkärissä käynti on paikallaan, jos oireet ovat voimakkaat. Rakennekynsiä ja ripsienpidennyksiä tehdään ilman kattavaa koulutusta ja ilman kunnollista tietoa tuotteista ja niiden herkistävyyksistä. Maahantuojat järjestävät päivän mittaisia kursseja, minkä jälkeen osallistuja voi aloittaa liiketoiminnan. Jos ripsienpidennykset tai rakennekynnet on joka tapauksessa päätetty hankkia, kannattaa etukäteen tutustua palvelujen tarjoajiin ja arvioida liikkeen hygieniataso ja ammattitaito.

Rakennekynnet eivät ole keino peittää huonokuntoisia kynsiä. Omien käsien iho tai kynnet saattavat rakennekynsien myötä mennä entistä huonompaan kuntoon.

IHO- JA KOSMETIIKKANEUVONTAA
puh. 010 2790 991 tai 040 834 8803
kosmetiikka(a)allergiahelsinki.fi

Tutustu lisää: www.kosmetiikka-allergia.fi

Erilaisissa allergioihin sekä kosmetiikka- ja hygieniatuotevalintoihin liittyvissä kysymyksissä voit lähettää sähköpostia kosmetiikkaneuvoja Merike Laine.  Puhelinajat vaihtelevat, mutta saat ne helposti tarkistettua soittamalla jompaankumpaan ylläolevista numeroista.