Ohjeita ilmansuodattimien vaihtoon

Ilmansuodattimet puhdistavat sisälle tulevaa hengitysilmaa, mutta likaisina ja tukkeutuneina niistä saattaa tulla epäpuhtauksien lähde. Suodattimet on vaihdettava säännöllisesti esimerkiksi kaksi kertaa vuodessa.

Miksi suodattimet on vaihdettava?

Ilmanvaihtolaitteiden suodattimien puhtaana pitämisellä varmistetaan, että asunnossa on hyvä sisäilma ja terveellistä asua. Suodattimet on vaihdettava vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Tukkeutuneet suodattimet vähentävät ilmanvaihtoa ja muun muassa lisäävät ilman virtaamista rakenteiden läpi. Tukkeutunesta suodattimesta saattaa itsessään tulla epäpuhtauksien lähde. Tämä voi ilmetä pahana hajuna.

Jotta näiltä ongelmilta säästyttäisiin, on ilmanvaihtolaitteiden suodattimet vaihdettava tai puhdistettava vähintään kaksi kertaa vuodessa. Suodattimet on hyvä huoltaa keväällä ennen katu- ja siitepölyajan alkua. Toinen vaihto on syytä tehdä syksyn aikana, jotta suodattimeen kerääntynyt lika ja pölyt eivät haittaisi ilmanvaihtoa.

Lisätietoa:

Allegia- ja Astmaliiton Sisäilma- ja korjausneuvonta

Soittajia palvellaan ma - to klo 9-15.

P. 020 757 5181

Palvelu on maksutonta. Soittaminen maksaa normaalin puhelinmaksun verran.

Tietoa sisäilmasta sekä homeesta ja niiden vaikutuksista asukkaiden terveyteen löytyy Sisäilmayhdistyksen ja Allergia-ja astmaliiton sivuilta. Sivuilla kerrotaan myös, milloin homeongelmaa kannattaa epäillä ja miten sisäilmaselvitys tilataan.