Nyt ajankohtaista!

Ensitietoilta:

Aiheena käsi-ihottumat

ti 7.11. klo 17.00 – 18.30,

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys, Pihlajatie 34.

Iho- ja allergiasairaalan kuntoutushoitaja, sairaanhoitaja Kirsi-Maria Majuri, kertoo illan aikana käsi-ihottumista, niiden hoidosta ja ennaltaehkäisystä. Illan aikana mahdollista esittää myös käsi-ihottumien hoitoon liittyviä kysymyksiä ja testailla erilaisia perusvoiteita. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Sitovat ilmoittautumiset Helsingin Allergia- ja Astmayhdistykseen 2.11. mennessä. neuvonta@allergiahelsinki.fi tai 044 0477 054.

________________________________________________________

 

Elokuva: Kaikki kaikessa – vaikeasti allergisen tytön tarina

Tuoksuton näytös

to 2.11. klo 17.00, Helsingin Kinopalatsissa, Kaisaniemenkatu 2, 00100 Helsinki.

Kaikki kaikessa perustuu Nicola Yoonin samannimiseen romaaniin, joka julkaistiin Suomessa huhtikuussa. Kirjan kustantaja on Tammi. Kaikki kaikessa on Yoonin omaperäinen ja rehellinen esikoisteos. Lipun hinta jäsenille 8€, postitettuna 9€. Sitova ilmoittautuminen ja maksu Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen tilille 29.10.mennessä. Nordea FI25 2003 3800 0060 06. Viitenumero 17446. Varmista paikkasi ilmoittautumalla ajoissa neuvonta(ät)allergiahelsinki.fi tai 044 0477 054.

Tuoksuton näytös

Tuoksuttomassa ja savuttomassa näytöksessä teatterin henkilökunta, ravintola- ja vahtimestarit ja näytökseen tuleva yleisö eivät käytä tuoksuvaa kosmetiikkaa, hajuvettä, partavettä tai tuoksuvia hiusten viimeistelyaineita. Kukaan ei myöskään tupakoi välittömästi ennen näytöstä. Tuoksulliset leffaherkut; popcornit, snacksit, pähkinät ja hedelmät ovat tässä näytöksessä kiellettyjä.

Väestöstämme 10 – 40 % kärsii tuoksuyliherkkyydestä. Oireina esiintyy nenän vuotamista, ihon punottamista etenkin kasvoilla ja kaulalla, hengenahdistusta, yskää, päänsärkyä, pahoinvointia, uupumusta, sydäntykytystä ja keskittymiskyvyn heikkenemistä. Monen allergiaa ja astmaa sairastavien oireet pahenevat erilaisista hajusteista ja tupakansavusta eivätkä he pysty osallistumaan yleisötapahtumiin, joissa erilaiset tuotteet tuoksuvat. Tarjoamme yhteistyössä Finnkinon kanssa tälle yleisölle teatterielämyksen. Muuta yleisöä informoidaan asiasta lipunoston yhteydessä.

_____________________________________________________

Jäsenilta - Tuolijooga

Aika: 12.10.2017 klo 18:00

Paikka: Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys. Pihlajatie 34, 00270 Helsinki.

Tuolijoogassa tehdään istumatyöläiselle suunnattuja joogaharjoituksia niska-hartiaseudulle ja selän alueelle. Harjoitukset perustuvat hatha- ja yin joogaan, niissä availlaan ja herätellään lempeästi istumisesta kuormittuvia alueita ja kiinnitetään huomiota hyvään istuma-asentoon ja hengitykseen. Tunneilta saa hyviä vinkkejä työpäivän aikana itse toteutettaviin pieniin kehollisen läsnäolon hetkiin. Tähän voit osallistua 12 vuotta täyttäneen lapsen kanssa. Tunnit ohjaa Kati Raatikainen. Hän on helsinkiläinen jooga- ja tanssinohjaaja, koreografi ja esitystaiteilija. Kati on kokemusasiantuntija myös allergioihin ja astmaan liittyvissä asioissa.

to 12.10. ja ke 15.11. klo 18-19, Pihlajatie 34, 00270 Helsinki. Voit osallistua joko toiselle tunnille tai molemmille. Maksu yhdestä kerrasta 9€ ja kahdesta tunnista 14€.

Sitova ilmoittautuminen ja maksu Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen tilille 10.10.mennessä. Varmista paikkasi ilmoittautumalla ajoissa neuvonta(ät)allergiahelsinki.fi tai 044 0477 054.

Nordea FI25 2003 3800 0060 06. Viitenumero 17462.          ”Tulethan tuoksutta”

___________________________________________________

______________________________________

Anna palautetta luennosta.

Arvomme vastaajien kesken tuoksuttomia tuotepalkintoja.

Allerginen nuha vaivaa noin miljoonaa suomalaista. Merkittävällä osalla oireet vaikuttavat olennaisesti elämänlaatuun. Allergisen nuhaa voidaan hoitaa tehokkaasti. Ohjattu omahoito ja oirelääkkeiden suunnitelmallinen käyttö on tärkeää. Lisäksi siedätyshoidolla voidaan vaikuttaa suotuisasti ja pitkäkestoisesti taudin varsinaiseen syyhyn.

Anafylaksia on voimakas, yleistyvä ja mahdollisesti henkeä uhkaava allerginen reaktio. Tehokas ja oikeaoppinen hoito voi pelastaa hengen.

 

Tule kuuntelemaan  luentoa!

LT, lastentautien erikoislääkäri, Allergia- ja astmaliiton asiantuntijalääkäri, lastenallergologi Péter Csonka luennoi

tiistaina 26.9. Allergiatalon auditoriossa, Paciuksenkatu 19, 00270 Helsinki

klo 18.00 - 18.45 Allerginen nuha ja sen tehokas hoito

klo 19.00 - 19.15 Anafylaksian tunnistaminen ja hoito

Luennon jälkeen on mahdollisuus harjoitella ohjatusti adrenaliini-injektorin käyttöä.

Allergiatalon aulatilassa voit tutustua yhteistyökumppaneihimme klo 17.00 alkaen.

Bitelab esittelee tuotteitaan.

Salt City – Suolahuone Helsinki esittelee toimintaansa.

________________________________________________________

Anna palautetta luennosta.

Arvomme vastaajien kesken tuoksuttomia tuotepalkintoja.

Palautelomake luentoillasta 26.9.2017.

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tule vapaaehtoiseksi! 

Pieni ele -keräys perustuu 17 järjestön väliseen yhteistoimintaan. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin kunnissa ympäri Suomen. Vuoden 2017 keräys tuotti yhdistyksellemme 1012,80€. Lämmin kiitos keräykseen osallistuneille. Keräysvarojen avulla järjestämme tieto- ja vertaisiltoja sekä virkistystoimintaa.

Vuoden 2018 presidentinvaalipäivä on su 28.1.2018. Silloin tarvitsemme jälleen vapaaehtoisten panosta.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi jo nyt. neuvonta(ät)allergiahelsinki.fi tai 044 0477 054.

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

LIITY JÄSENEKSI!

 

Allergia- ja astmaliitto jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen Paikallisyhdistykset toimivat kautta maan. Paikallisyhdistyksen jäsenenä saat tietoa, pääset mukaan mukavaan toimintaan ja samalla kannatat työtä allergiaa ja astmaa sairastavien eduksi.

Jäsenenä saat Allergia & Astma -lehden neljä kertaa vuodessa, allergianeuvontaa, jäsenetuja, pääset mukaan toimintaan ja paljon muuta! Vuosimaksu on vain 27 €.

Liity jäseneksi tästä!

Syksyn tapahtumaan ilmoittautuminen

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

 

LÄHDE ALLERGIA- JA ASTMAYHDISTYKSEN  KANSSA SYKSYN PIMEYTTÄ PAKOON ETELÄN VALOON, KESKI-PORTUGALIN KAUNIILLE RANNIKOLLE!

- Vähimmäismäärä osallistujia: 20 henkeä.

- Matkan kesto ja ajankohta: 7 yötä / 7 päivää, 12.-19. marraskuuta 2017.

https://www.allergiahelsinki.fi/tapahtumat/?x118457=235440

Siitepölytiedotus!

 

Siitepölytiedotuksen tarjoaa Turun yliopiston aerobiologian yksikkö, joka on seurannut ilman siitepölypitoisuuksia Suomessa vuodesta 1974 lähtien. 

Tässä linkki tämän päivän siitepölytilanteeseen: www.siitepoly.fi

Täältä pääset tarkastamaan päivään ilmanlaadun: www.ilmanlaatu.fi