Vierailu Vantaan Jätevoimalaan

Lähde mukaan tutustumaan uuden ajan energiatuotantoon. Tutustumiskierros kestää noin 1,5–2 tuntia ja perehdyttää jätteiden lajitteluun, kierrätykseen ja energiahyötykäyttöön sekä jätevoimalan tekniikkaan. Kokonaisuus käydään läpi kuvin ja sanoin, pelin, pienoismallin ja ainutlaatuisen äänimaailman avulla sekä kiertokäynnillä voimalaan.


Vantaan jätevoimala tekee pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan asukkaiden syntypaikkalajitellusta
sekajätteestä sähköä ja lämpöä. Jätevoimalan käyttöönoton myötä hiilidioksidipäästömme tippuivat kerralla 30 prosenttia. Ilmastoystävällisen lämmöntuotannon lisäksi Jätevoimala edistää kiertotaloutta ja varmistaa osaltaan kotimaisen energiantuotannon
huoltovarmuuden. Tavoitteena on olla hiilinegatiivinen kiertotalousenergiayhtiö vuonna 2030.

Liikuntarajoitteiset voivat osallistua vain esittelytilan vierailuun. Osallistuminen voimalaitoksen puoleiseen kierrokseen ei valitettavasti ole turvallisuussyistä mahdollista. Maksu järjestettävästä tarjoilusta 6 €/henkilö sisältää joko mehu/smoothie ja suolainen iltapala, maksu etukäteen yhdistykselle FI12 4055 00124949 08 ja viite: 5966.

Sitovat ilmoittautumiset 26.9 mennessä Vantaan yhdistykseen joko sähköpostilla vantaanallergiayhdistys@gmail.com tai 050 344 5636.