Ajankohtaista

Pääset lukemaan Syyspääskyä klikkaamalla kuvaa!

 

SYYSPÄÄSKY 2021 ON ILMESTYNYT

 

Yhdistyksemme Syyspääsky-jäsenlehti on ilmestynyt ja se postitetaan jäsenillemme elokuun toisella viikolla. Voit käydä tutustumassa syksyn jäsentapahtumatarjontaan kuitenkin jo nyt avaamalla Syyspääskyn verkkosivujemme kautta!

Tarjolla on paljon tekemistä ja tietoa! Olemme ottaneet syksyn suunnittelussa huomioon kevään jäsenkyselyssä saatuja vastauksia ja toiveitanne. Ohjelmassa on runsaasti vertaistukea, luentoja, kulttuuria, liikuntaa ja hemmotteluja.

Monenlaisista mukavista tapahtumista muodostuu mieleenpainuva syksy, kun toivottavasti pääsemme palaamaan jälleen lähemmäksi vanhaa normaalia koronapandemian hellitettyä otettaan. Tapahtumiin voi ilmoittautua 2.8. alkaen sähköpostilla neuvonta@allergiahelsinki.fi tai puhelimitse puh. 044 047 7054 (ma-to klo 10-15).

Lämpimästi tervetuloa mukaan tapahtumiimme!

 

 

 

TOIMISTOMME ON KIINNI 21.6.-30.7.

 

Oikein aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille jäsenillemme!

 

 

Neuvontamme palvelevat jälleen 2.8. alkaen puhelimitse ja sähköpostitse ma-to klo 10-15 ja voit varata myös ajan henkilökohtaiseen neuvontaan toimistolla.


 

Herkän ja allergisen ihon hoitotuotteet / hoitovinkit kesällä -luento to 6.5. klo 18

 

Luennolla kuulet vinkkejä herkän ja allergisen ihon hoitoon ja tuotevalintaan kesällä. Luennon pitää Teams  -luentona SKY-kosmetologi, estenomi ja kauneudenhoitoalan opettaja Erja Nalli-Taipalus.

Luennon jälkeen kuulet vielä miten löydät kosmetiikan Allergiaportaalista itsellesi allergioittesi suhteen sopivia tuotteita.

Ilmoittautumiset viimeistään 3.5. neuvonta@allergiahelsinki.fi tai puh. 044 0477 054 ma-to klo 10-15.

Auringon hyödyt ja haitat atooppiselle ja herkälle iholle ti 20.4. klo 18

 

Tule kuuntelemaan auringon hyödyistä ja haitoista herkälle ja/tai atooppiselle iholle ja siitä miten ihoa tulisi suojata auringolta.

Luennon jälkeen kuulet myös, miten löydät sopivia auringonsuojatuotteita kosmetiikan Allergiaportaalista.

Luento järjestetään Teams-luentona. Luennon pitää ihotautien ja psykiatrian erikoissairaanhoitaja Maria Aitasalo

Ilmoittautumiset 17.4. mennessä, neuvonta@allergiahelsinki.fi tai puh. 044 0477 054 ma-to klo 10-15.

 

Suositut verkossa pidettävät Venyttely- ja kehonhuoltotunnit jatkuvat huhti-toukokuun ajan maanantaisin klo 18.30-19.30!

 

Venyttely- ja kehonhuoltotunneilla hankitaan voimaa ja vetreyttä monipuolisilla venytystekniikoilla. Mitään etukäteistaitoja ei vaadita ja tunnit soveltuvat hyvin myös tosi jäykille. Ohjaajana on liikunta-alan ammattilainen Leena Kiviluoma.

Huhti-toukokuun kahdeksan kerran hinta on yhteensä 40 €. Ensimmäinen tunti pidetään maanantaina 12.4.

Ilmoittautumiset neuvonta@allergiahelsinki.fi tai puh. 044 0477 054 ma-to klo 10-15. Ilmoittautuneille lähetetään helppokäyttöinen Teams-osallistumislinkki.

Tervetuloa etätunneille!

Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tilanne

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry kuuluu yhtenä noin 50 jäsenjärjestöstä valtakunnalliseen Allergia-, Iho- ja Astmaliittoon.  

Allergia-, Iho- ja Astmaliiton epäselvyyksistä ja mahdollisista väärinkäytöksistä on uutisoitu viime päivinä Veikkaus-avustuksia jakavan STEAn (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) tekemän tarkastuksen johdosta.  

STEAn tekemä tarkastus ei koske miltään osin Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen toimintaa. 

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry on itsenäinen yhdistys, jolla on oma henkilöstö, hallinto, kirjanpito ja rahoitus. Liitto ylläpitää jäsenyhdistystensä jäsenrekisteriä, josta syystä se pidättää itselleen puolet keräämistään jäsenmaksuista. Tätä vastaan jäsenemme saavat myös Allergia, Iho ja Astma -lehden neljästi vuodessa.

Seuraamme jäsenyhdistyksenä Liiton tilannetta. Liittokokous nimitti Allergia-, Iho- ja Astmaliitolle uuden hallituksen 10.2.21, jonka tehtävänä on saattaa Liiton toiminta asianmukaiseen kuntoon. 

Astmaatikon maskit

Millainen maski sopii astmaatikolle?

Kasvomaskien sopivuus on yksilöllistä. Kokeilemalla erilaisia maskeja löytyy itselle sopiva malli.  Astmaa sairastavan on hyvä huomioida esimerkiksi kankaista mahdollisesti irtoava kuitu tai materiaalin ominaishaju. Materiaalien paksuudessa ja tiiviydessä on myös eroja, mikä vaikuttaa hengittämisvastukseen.

Uloshengitysventtiilillä varustettu hengityssuojain on astmaatikolle usein helpompi käyttää, koska venttiili keventää hengitystä. Venttiilin kautta kuitenkin pääsee hiukkasia ulos, eikä tällainen suojain siten suojaa ulkopuolisia, vain ainoastaan käyttäjää. Lisätietoa hengityssuojaimista Työterveyslaitoksen sivuilta https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-suu-ja-nenasuojus

Onko visiiri hyvä vaihtoehto?

Kasvovisiiri on tarkoitettu suojaamaan kasvoja nesteroiskeilta ja lentäviltä pisaroilta. Visiiri ei tuo samanlaista hengitysvastusta kuin kasvomaski tai muut hengityssuojaimet ja sen käyttö voi siten tuntua miellyttävämmältä.

Visiirin tehokkuutta koronavirusta vastaan ei kuitenkaan ole tutkittu. Jos visiiriä käyttää, tulee sen puhtaanapidosta huolehtia tarkkaan.

Lisää tietoa Allergia-, Iho- ja Astmaliiton sivuilta https://www.allergia.fi/uutiset/usein-kysyttya-koronasta/#6800bbb1

Toimisto on jälleen avoinna!

 Tulethan vain täysin terveenä ja käytät kasvomaskia.

Neuvonta sähköpostitse tai puhelimitse
ma - to klo 10 - 15

neuvonta@allergiahelsinki.fi
puh. 044 0477 054

Fb: Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys

twitter.com/HginAllergi_Ast