Ajankohtaista

14.5.2020

Päät kääntyvät kaupassa, kun siitepölyallergikko Reko Kälkäjä aivastaa - allergia on sotkettu tänä keväänä usein koronaan

Siitepölykausi alkoi tänä keväänä ennätysaikaisin. Lumeton talvi maan eteläosissa vaikuttaa myös kauden pitenemiseen.

Helsingin Sanomien artikkelissa on haastateltu Allergia- Iho- ja Astmaliiton asiantuntijaa Anne Vuorenmaata. Artikkelin voi lukea https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006507613.html

 

Nyt on aika suojautua auringon UV-säteiltä, nappaa 5 vinkkiä sopivan aurinkovoiteen valitsemiseen

 

Tiedote. Julkaistu: 21.04.2020, 14:00
Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry

Pimeän talven väistyttyä ja aurinkoisten säiden saapuessa, on aika kiinnittää huomiota ihon suojaamiseen UV -säteiltä. Parhaiten suojaat ihosi olemalla päivän kuumimpana aikana klo 11-15 välillä sisätiloissa, sekä suojaamalla ihosi ja silmäsi vaatteilla, varjoilla, aurinkolaseilla sekä aurinkosuojavoiteilla. Jotta aurinkosuojavoide antaisi parhaan avun eikä aiheuttaisi yllättäviä ihoreaktioita, koostimme alle 5 vinkkiä sopivan tuotteen valitsemiseen.

1.    Valitse riittävän korkea suojakerroin

 Riittävän suojakertoimen valinta on kaiken a ja o, joten siihen kannattaa kiinnittää ensimmäisenä huomiota. Pimeän talven jäljiltä ihomme on ohuimmillaan, jolloin se myös palaa herkemmin auringossa. Suomalaiselle vaalealle iholle onkin hyvä valita alkuun suojakerroin, joka on vähintään 30. Mikäli ihosi on herkkä palamaan tai vaatii erityistä suojaamista esimerkiksi ruusufinnin takia, tulisi suojakertoimeksi valita 50+. Erittäin korkeaa suojaa suositellaan myös lapsen iholle, koska lapsen ohut iho palaa aikuista herkemmin auringossa.

2.      Huomioi olosuhteet, joissa käytät tuotetta

Omat erityisvaatimukset tuotteelle asettaa myös se, käytetäänkö tuotetta kaupungilla kävellessä, urheillessa tai uimarannalla. Kaupunkikäyttöön sopiva vaihtoehto voi löytyä aurinkosuojan sisältävästä meikkivoiteesta tai päivävoiteesta, kun taas rannalle mentäessä kannattaa kiinnittää huomiota korkean suojakertoimen lisäksi erityisesti tuotteen vedenkestävyyteen. Urheillessa kannattaa valita hikoilunkestävä, hyvin levittyvä ja tahraamaton tuote, jota on helppo kuljettaa mukana ja lisätä tarvittaessa.

3.      Valitse ihotyypillesi sopiva tuote

Tuotetta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota oman ihon vaatimuksiin. Kuivaihoisille löytyy täyteläisempiä vaihtoehtoja, kun taas rasvoittavalle iholle on saatavilla kevyitä, mattapinnan jättäviä tuotteita. Tuotteita on saatavilla voiteina, emulsioina, öljyinä, geeleinä, suihkeina ja vaahtoina, joten kaikille löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Kasvoille ja vartaloille löytyy myös omat tuotteensa, eikä huulienkaan ihon suojaamista huulipuikolla tule unohtaa. Lapsen herkälle iholle kannattaa valita lapsille tarkoitettu tuote, joissa on huomioitu lapsen herkän ihon tarpeet.

 4.      Huomioi allergiat ja yliherkkyydet

Herkkäihoisten, tuoksuyliherkkien ja allergisten kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota tuotteiden ainesosatietoihin. Omat allergiat tulee huomioida ja tuotteeksi kannattaa valita tuoksuton, herkälle iholle tarkoitettu tuote. Tietoa sopivista tuotteista saat kuluttajille maksuttomasta Kosmetiikan Allergiaportaalista, www.kosmetiikka-allergia.fi  

 5.      Kysy neuvoa ammattilaiselta

 Jos sopivan tuotteen löytäminen tuottaa edelleen haasteita, kysy neuvoa asiantuntijalta, kuten 

kosmetologilta tai farmaseutilta. Voit myös olla yhteydessä Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen maksuttomaan iho- ja kosmetiikkaneuvontaan sopivan tuotteen löytämiseksi. Valtakunnallinen iho- ja kosmetiikkaneuvonta palvelee kuluttajia ma-to klo 10-15, p. 040 834 8803 tai sähköpostitse kosmetiikka@allergiahelsinki.fi

Lisätiedot toimitukselle:

Iho- ja kosmetiikkaneuvoja Merike Laine, Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, p. 0408348803

 

Autoilu romahti – ilmanlaatu koheni päästöissä mitattuna jopa 50 prosenttia Helsingissä

- nyt on Helsingissä helppo hengittää: pakokaasujen määrä kutistui lähes puoleen.

 

Helsingin Uutisten toimittaja haastatteli myös yhdistyksemme allergia- ja astmaneuvojaa.

Lue 14.4.2020 julkaistu juttu:

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1480901

 

HUOM! Kevään kaikki liikuntaryhmät on peruttu 17.3.2020 alkaen koronavirustilanteen vuoksi

Tiedustelut: toimiston aukioloaikoina maanantaista torstaihin klo 10:00 - 15:00 tai neuvonta@allergiahelsinki.fi

 

Liikuntaa

 

Liikunta on yksi parhaista tavoista edistää terveyttä ja ylläpitää toimintakykyä. Se on yleislääke, jolla oikein annosteltuna voidaan vaikuttaa edullisesti useimpiin elimistön toimintoihin, henkiseen hyvinvointiin sekä unen laatuun. Sopiva liikunta muun muassa vähentää hengitystieoireita ja sillä on suotuisa vaikutus immuunijärjestelmään. 

Yhdistyksemme tarjoaa liikunnallisia tapahtumia ja kolme omaa liikuntaryhmää. Venyttely & kehonhuolto -tunteja ohjaa Kampissa maanantaisin liikunta-alan ammattilainen, fysioterapeutti Leena Kiviluoma. Leena jatkaa myös perjantain vesiliikuntaryhmän ohjaajana. Torstain vesiliikuntaryhmää ohjaa pidetty liikunnanohjaaja Anna Samrina.

Ilmoittautuminen liikuntaryhmiin yhdistykseen, - tunneille voi osallistua vain niille etukäteen ilmoittautuneet jäsenet.

Tunnit voi maksaa joko koko syyskauden kattavalla kausimaksulla tai kertamaksulla. Kausimaksulla maksettaessa yksittäisen tunnin hinnaksi tulee vain 6 €! 

Kertamaksulla maksettaessa tunnin hinta on 10 €. Kertamaksu maksetaan ennen tunnille osallistumista, ja maksutosite esitetään ohjaajalle tunnin alussa. Etsi terveydentilaasi ja mieltymyksiisi sopiva liikuntamuoto. Aloita maltilla ja pidä taukoa infektioiden aikana. Ota ympäristö huomioon, pidä lääkkeet mukana ja lähde liikkeelle!

 

Venyttely & kehonhuolto

Tehokehonhuolto, - voimaa ja vetreyttä!

Vahvistavia harjoituksia lonkkia, olkapäitä ja selkärankaa tukeville lihaksille, sekä monipuolisia venytystekniikoita, joilla kehitetään ja ylläpidetään lihasten joustavuutta ja nivelten liikkuvuutta. Liikkeitä tehdään seisten ja lattiatasossa, ja kaikissa harjoituksissa kiinnitetään huomio turvalliseen suoritustekniikkaan ja hyvään kehon asentojen ja liikkeiden hallintaan. Mikäli sinulla on jokin liikkumista haittaava terveysongelma, saat tunnilla yksilölliset liikevaihtoehdot. ©2019 Leena Kiviluoma

Kampin liikuntakeskus, Malminkatu 3, Kamppi, 13.1.- 27.4.2020 välisenä aikana maanantaisin klo 18.30-19.30, yhteensä 15 kertaa (ohjattu tunti 55 min). Hinta 90 €/kausi. Ohjaajana Leena Kiviluoma.

Sitova ilmoittautuminen yhdistykseen neuvonta@allergiahelsinki.fi tai p. 044 0477 054 ja maksu 24.1. mennessä tilille nro: FI25 2003 3800 0060 06, viite: 20886

Leena Kiviluoma on pitkän linjan terveys- ja liikunta-alan ammattilainen, fysioterapeutti ja kouluttaja, jonka ohjaamat harjoitukset perustuvat sekä vankkaan kokemukseen että tuoreimpiin tutkimuksiin terveyttä edistävästä harjoittelusta. Leenan ohjauksessa saat runsaasti henkilökohtaista opastusta, ja hänen asiantuntemukseensa luottaen voit liikkua turvallisesti, tehokkaasti ja hyvillä mielin.

 

 

Vesijumppa

Vesijumppa on monipuolista ja hauskaa liikuntaa, jonka avulla voi vahvistaa kuntoa helposti. Vesijumppa sopii mainiosti ikääntyneille ja niille, joilla on hengityssairauksia tai ylipainoa. Vesijumpan avulla voidaan parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa ja vahvistaa lihaskuntoa sekä kehittää tasapainoa ja koordinaatiota. Vesijumppa sekä virkistää että rentouttaa.

Vesijumppa torstairyhmä

Kampin liikuntakeskus, Malminkatu 3, Kamppi, 9.1.-23.4.2020 välisenä aikana torstaisin klo 19.00-20.00, yhteensä 15 kertaa (ohjattu tunti 55 min). Huomaathan, että 9.4. tuntia ei pidetä. Hinta 90 €/kausi. Ohjaajana Anna Samrina.

Sitova ilmoittautuminen yhdistykseen neuvonta@allergiahelsinki.fi tai 044 0477 054 ja maksu 24.1. mennessä tilille nro: FI25 2003 3800 0060 06, viite: 20899

Anna Samrina on liikunnan ohjaaja, joka on suorittanut lukuisia liikunta-alan kursseja. Ohjaajana Anna on lempeä ja kannustava. Hänen tunneille voit tulla omana itsenäsi ja löytää juuri sinulle sopivan haasteen ja hyvän olon. Tunneilla tärkeää on hyvä suoritustekniikka ja oman kehon kuunteleminen.

 

Vesijumppa perjantairyhmä

Kampin liikuntakeskus, Malminkatu 3, Kamppi, 10.1.-24.4.2020 välisenä aikana perjantaisin klo 14.30 – 15.30, yhteensä 15 kertaa (ohjattu tunti 55 min). Huomaathan, että 10.4. tuntia ei pidetä. Hinta 90 €/kausi. Ohjaajana Anna Samrina.

Sitovat ilmoittautumiset yhdistykseen neuvonta@allergiahelsinki.fi tai 044 0477 054 ja maksu 24.1. mennessä tilille nro: FI25 2003 3800 0060 06, viite: 20909.

 

 

HUOMIOI ETUSI

Erityisuimakortti astmaa sairastaville

Helsinkiläiset astmaatikot, joilla on Kela-kortissa koodi 203, voivat ostaa uimakortin, jolla voi uida omaehtoisesti uimahallien aukioloaikoina. Kortin hinta on 56 €+henkilökohtainen ladattava kulunvalvonta- ja asiakaskortti 4€. Kortti on voimassa vuoden ostopäivästä.

 

Liikuntaryhmään ilmoittautuminen

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Toimisto on avoinna 
ma - to klo 10 - 15
Puh. 010 2790 990, 044 0477 054.
Pihlajatie 34, 00270 Helsinki
neuvonta@allergiahelsinki.fi

Fb: Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys

twitter.com/HginAllergi_Ast