Ajankohtaista

LÄHDE MERELLE PURJEHTIMAAN 1700-LUVUN TYYLIIN!

La 5.6 klo 11.30-13.00 Purjehdus merelle Helsingin edustalle, lähtö Halkolaituri Kruunuhaka, Helsinki

Muutama peruutuspaikka vapaana!Purjehdus tarjoaa merimatkan entisaikain aluksella sekä historian havinaa elämyksellisellä tavalla. Matkantekoa elävöittää 1700-luvun miehistö. Diana on avovene, joten säänmukainen varustus on tärkeä. Mukaan on hyvä varata lämmin ja rento vapaa-ajan asu sekä matalat kengät. Sateen sattuessa on hyvä ottaa mukaan sadetakki. Mukaan kannattaa ottaa myös vesipullo. Lapset saavat osallistua purjehdukselle vain aikuisen seurassa. Hinta 35€/hlö sisältäen purjehduksen ja piknik-eväät (ilmoittautuessa tieto ruoka-allergioista ja toivomuksista)

Tiedustelut ja ilmoittautumiset pikaisesti VANTAAN JA KERAVAN YHDISTYKSEEN vantaanallergiayhdistys@gmail.com tai 050 3445636. Maksut yhdistyksen tilille: FI12 4055 0012 4949 08; viite:5254

Huomioimme senhetkiset rajoitukset ja toimimme sen mukaan.

Tervetuloa vaikka koko perheen voimin!

Päivitetty 1.6.2021

 

Herkän ja allergisen ihon hoitotuotteet / hoitovinkit kesällä -luento to 6.5. klo 18

 

Luennolla kuulet vinkkejä herkän ja allergisen ihon hoitoon ja tuotevalintaan kesällä. Luennon pitää Teams  -luentona SKY-kosmetologi, estenomi ja kauneudenhoitoalan opettaja Erja Nalli-Taipalus.

Luennon jälkeen kuulet vielä miten löydät kosmetiikan Allergiaportaalista itsellesi allergioittesi suhteen sopivia tuotteita.

Ilmoittautumiset viimeistään 3.5. neuvonta@allergiahelsinki.fi tai puh. 044 0477 054 ma-to klo 10-15.

Auringon hyödyt ja haitat atooppiselle ja herkälle iholle ti 20.4. klo 18

 

Tule kuuntelemaan auringon hyödyistä ja haitoista herkälle ja/tai atooppiselle iholle ja siitä miten ihoa tulisi suojata auringolta.

Luennon jälkeen kuulet myös, miten löydät sopivia auringonsuojatuotteita kosmetiikan Allergiaportaalista.

Luento järjestetään Teams-luentona. Luennon pitää ihotautien ja psykiatrian erikoissairaanhoitaja Maria Aitasalo

Ilmoittautumiset 17.4. mennessä, neuvonta@allergiahelsinki.fi tai puh. 044 0477 054 ma-to klo 10-15.

 

Suositut verkossa pidettävät Venyttely- ja kehonhuoltotunnit jatkuvat huhti-toukokuun ajan maanantaisin klo 18.30-19.30!

 

Venyttely- ja kehonhuoltotunneilla hankitaan voimaa ja vetreyttä monipuolisilla venytystekniikoilla. Mitään etukäteistaitoja ei vaadita ja tunnit soveltuvat hyvin myös tosi jäykille. Ohjaajana on liikunta-alan ammattilainen Leena Kiviluoma.

Huhti-toukokuun kahdeksan kerran hinta on yhteensä 40 €. Ensimmäinen tunti pidetään maanantaina 12.4.

Ilmoittautumiset neuvonta@allergiahelsinki.fi tai puh. 044 0477 054 ma-to klo 10-15. Ilmoittautuneille lähetetään helppokäyttöinen Teams-osallistumislinkki.

Tervetuloa etätunneille!

Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tilanne

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry kuuluu yhtenä noin 50 jäsenjärjestöstä valtakunnalliseen Allergia-, Iho- ja Astmaliittoon.  

Allergia-, Iho- ja Astmaliiton epäselvyyksistä ja mahdollisista väärinkäytöksistä on uutisoitu viime päivinä Veikkaus-avustuksia jakavan STEAn (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) tekemän tarkastuksen johdosta.  

STEAn tekemä tarkastus ei koske miltään osin Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen toimintaa. 

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry on itsenäinen yhdistys, jolla on oma henkilöstö, hallinto, kirjanpito ja rahoitus. Liitto ylläpitää jäsenyhdistystensä jäsenrekisteriä, josta syystä se pidättää itselleen puolet keräämistään jäsenmaksuista. Tätä vastaan jäsenemme saavat myös Allergia, Iho ja Astma -lehden neljästi vuodessa.

Seuraamme jäsenyhdistyksenä Liiton tilannetta. Liittokokous nimitti Allergia-, Iho- ja Astmaliitolle uuden hallituksen 10.2.21, jonka tehtävänä on saattaa Liiton toiminta asianmukaiseen kuntoon. 

Astmaatikon maskit

Millainen maski sopii astmaatikolle?

Kasvomaskien sopivuus on yksilöllistä. Kokeilemalla erilaisia maskeja löytyy itselle sopiva malli.  Astmaa sairastavan on hyvä huomioida esimerkiksi kankaista mahdollisesti irtoava kuitu tai materiaalin ominaishaju. Materiaalien paksuudessa ja tiiviydessä on myös eroja, mikä vaikuttaa hengittämisvastukseen.

Uloshengitysventtiilillä varustettu hengityssuojain on astmaatikolle usein helpompi käyttää, koska venttiili keventää hengitystä. Venttiilin kautta kuitenkin pääsee hiukkasia ulos, eikä tällainen suojain siten suojaa ulkopuolisia, vain ainoastaan käyttäjää. Lisätietoa hengityssuojaimista Työterveyslaitoksen sivuilta https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-suu-ja-nenasuojus

Onko visiiri hyvä vaihtoehto?

Kasvovisiiri on tarkoitettu suojaamaan kasvoja nesteroiskeilta ja lentäviltä pisaroilta. Visiiri ei tuo samanlaista hengitysvastusta kuin kasvomaski tai muut hengityssuojaimet ja sen käyttö voi siten tuntua miellyttävämmältä.

Visiirin tehokkuutta koronavirusta vastaan ei kuitenkaan ole tutkittu. Jos visiiriä käyttää, tulee sen puhtaanapidosta huolehtia tarkkaan.

Lisää tietoa Allergia-, Iho- ja Astmaliiton sivuilta https://www.allergia.fi/uutiset/usein-kysyttya-koronasta/#6800bbb1

Toimisto on jälleen avoinna!

 Tulethan vain täysin terveenä ja käytät kasvomaskia.

Neuvonta sähköpostitse tai puhelimitse
ma - to klo 10 - 15

neuvonta@allergiahelsinki.fi
puh. 044 0477 054

Fb: Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys

twitter.com/HginAllergi_Ast