Ajankohtaista

Tutustu Syyspääskymme jäsentapahtumatarjontaan tästä!
Huomioithan, että ilmoittutuminen alkaa 5.8.

Syyspääsky 2019 on julkaistu!

 

Yhdistyksemme Syyspääsky-jäsentiedote on julkaistu ja lentelee taas tuttuun tapaan jäsentemme postilaatikoihin elokuun alussa. Voit jo nyt käydä tutustumassa syksyn jäsentapahtumatarjontaan!

Syyskausi pyörähtää käyntiin elokuulla. Olemme saaneet syksyyn taas hyvän määrän toiveita jäsentapahtumista ja niitä toteutetaan parhaan kykymme mukaan. Lämmin kiitos niistä!

Syksyn tarjonnasta löytyy tuttuun tapaan liikuntaryhmämme, joista nostaisin esille erityisesti vesijumpat, keilauksen sekä personal trainer Kaisa Toikon kuntosaliopastukset. Ilmoittautukaa pikimmiten, jotta mahdutte mukaan.

Tietopohjaisina yksittäisinä luentoina kuulemme muun muassa ruoka-aineallergioista ja ihonhoidosta. Tänä syksynä järjestämme Hyvinvointia astmaatikoille ja allergikoille -avokuntoutuskurssin. Kurssi on kaikille avoin ja yhteensä neljä arki-iltaa ja mukaan mahtuu vain 16 henkilöä. Ole siis nopea! 

Jäsen- ja virkistystarjontamme on taas laaja. Suuntaamme muun muassa risteilylle ja Porvooseen ihailemaan joulukaupunkia. Teattereissa tarjolla on myös tuoksuton näytös ja perinteinen Ylioppilaslaulajien joulukonsertti.

Näistä ja monesta muusta ihanasta elementistä saamme kasaan taas ikimuistoisen ja mukavan syksyn. Kaikille liikuntatunneille ja jäsentapahtumiin pääset ilmoittautumaan heti 5.8. alkaen, kun toimistomme on taas normaalisti auki.

Mukavaa kesää!

Syksyn liikuntaryhmiin ilmoittautuminen on nyt auki. Liikunnan riemua syksylle 2019!

Tiedustelut: toimiston aukioloaikoina maanantaista torstaihin klo 10:00 - 15:00 tai neuvonta (ät) allergiahelsinki.fi

 

Liikuntaa

 

Liikunta on yksi parhaista tavoista edistää terveyttä ja ylläpitää toimintakykyä. Se on yleislääke, jolla oikein annosteltuna voidaan vaikuttaa edullisesti useimpiin elimistön toimintoihin, henkiseen hyvinvointiin sekä unen laatuun. Sopiva liikunta muun muassa vähentää hengitystieoireita ja sillä on suotuisa vaikutus immuunijärjestelmään. 

Yhdistyksemme tarjoaa liikunnallisia tapahtumia ja kolme omaa liikuntaryhmää. Venyttely & kehonhuolto -tunteja ohjaa Kampissa maanantaisin liikunta-alan ammattilainen, fysioterapeutti Leena Kiviluoma. Leena jatkaa myös perjantain vesiliikuntaryhmän ohjaajana. Torstain vesiliikuntaryhmää ohjaa pidetty liikunnanohjaaja Anna Samrina.

Ilmoittautuminen liikuntaryhmiin yhdistykseen, - tunneille voi osallistua vain niille etukäteen ilmoittautuneet jäsenet.

Tunnit voi maksaa joko koko syyskauden kattavalla kausimaksulla tai kertamaksulla. Kausimaksulla maksettaessa yksittäisen tunnin hinnaksi tulee vain 6 €! 

Kertamaksulla maksettaessa tunnin hinta on 10 €. Kertamaksu maksetaan ennen tunnille osallistumista, ja maksutosite esitetään ohjaajalle tunnin alussa. Etsi terveydentilaasi ja mieltymyksiisi sopiva liikuntamuoto. Aloita maltilla ja pidä taukoa infektioiden aikana. Ota ympäristö huomioon, pidä lääkkeet mukana ja lähde liikkeelle!

 

Venyttely & kehonhuolto

Tehokehonhuolto, - voimaa ja vetreyttä!

Vahvistavia harjoituksia lonkkia, olkapäitä ja selkärankaa tukeville lihaksille, sekä monipuolisia venytystekniikoita, joilla kehitetään ja ylläpidetään lihasten joustavuutta ja nivelten liikkuvuutta. Liikkeitä tehdään seisten ja lattiatasossa, ja kaikissa harjoituksissa kiinnitetään huomio turvalliseen suoritustekniikkaan ja hyvään kehon asentojen ja liikkeiden hallintaan. Mikäli sinulla on jokin liikkumista haittaava terveysongelma, saat tunnilla yksilölliset liikevaihtoehdot. ©2019 Leena Kiviluoma

Kampin liikuntakeskus, Malminkatu 3, Kamppi 2.9.-16.12.2019 välisenä aikana maanantaisin klo 18.30-19.30, yhteensä 16 kertaa (ohjattu tunti 55 min). Hinta 90 €/kausi. Ohjaajana Leena Kiviluoma.

Sitova ilmoittautuminen yhdistykseen neuvonta@allergiahelsinki.fi tai 044 0477 054 ja maksu 4.9. mennessä tilille nro: FI25 20033 80000 6006, viite: 20653

Leena Kiviluoma on pitkän linjan terveys- ja liikunta-alan ammattilainen, fysioterapeutti ja kouluttaja, jonka ohjaamat harjoitukset perustuvat sekä vankkaan kokemukseen että tuoreimpiin tutkimuksiin terveyttä edistävästä harjoittelusta. Leenan ohjauksessa saat runsaasti henkilökohtaista opastusta, ja hänen asiantuntemukseensa luottaen voit liikkua turvallisesti, tehokkaasti ja hyvillä mielin.

 

Vesijumppa

Vesijumppa on monipuolista ja hauskaa liikuntaa, jonka avulla voi vahvistaa kuntoa helposti. Vesi-

jumppa sopii mainiosti ikääntyneille ja niille, joilla on hengityssairauksia tai ylipainoa. Vesijumpan avulla voidaan parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa ja vahvistaa lihaskuntoa sekä kehittää tasapainoa ja koordinaatiota. Vesijumppa sekä virkistää että rentouttaa.

 

Vesijumppa torstairyhmä

 

Kampin liikuntakeskus, Malminkatu 3, Kamppi, 5.9.-19.12.2019 välisenä aikana torstaisin klo 19.00-20.00, yhteensä 16 kertaa (ohjattu tunti 55 min). Hinta 96 €/kausi. Ohjaajana Anna Samrina.

Sitova ilmoittautuminen yhdistykseen neuvonta@allergiahelsinki.fi tai 044 0477 054 ja maksu 4.9. mennessä tilille nro: FI25 20033 80000 6006, viite: 20666

Anna Samrina on liikunnanohjaaja, joka on suorittanut lukuisia liikunta-alan kursseja. Ohjaajana Anna on lempeä ja kannustava. Hänen tunneille voit tulla omana itsenäsi ja löytää juuri sinulle sopivan haasteen ja hyvän olon. Tunneilla tärkeää on hyvä suoritustekniikka ja oman kehon kuunteleminen.

 

Vesijumppa perjantairyhmä

 

Kampin liikuntakeskus, Malminkatu 3, Kamppi, 6.9.-20.12.2019 välisenä aikana perjantaisin klo 14.30 – 15.30, yhteensä 15 kertaa (ohjattu tunti 55 min). Huomaathan, että 6.12. tuntia ei pidetä. Hinta 90 €/kausi. Ohjaajana Leena Kiviluoma.

Sitovat ilmoittautumiset yhdistykseen neuvonta@allergiahelsinki.fi tai 044 0477 054 ja maksu 4.9. mennessä tilille nro: FI25 20033 80000 6006, viite: 20679

 

 

HUOMIOI ETUSI

Erityisuimakortti astmaa sairastaville

Helsinkiläiset astmaatikot, joilla on Kela-kortissa koodi 203, voivat ostaa uimakortin, jolla voi uida omaehtoisesti uimahallien aukioloaikoina. Kortin hinta on 52 €+henkilökohtainen ladattava kulunvalvonta- ja asiakaskortti 4€. Kortti on voimassa vuoden ostopäivästä.

 

Liikuntaryhmään ilmoittautuminen

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Toimisto on avoinna 
ma - to klo 10 - 15
Puh. 010 2790 990, 044 0477 054.
Pihlajatie 34, 00270 Helsinki
neuvonta (a) allergiahelsinki.fi

Fb: Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys

twitter.com/HginAllergi_Ast