Allergiaportaali

Uudistunut kosmetiikan Allergiaportaali, kosmetiikka-allergia.fi, on avattu!

Kutinaa, punoitusta ja ihottumaa kosmetiikan käytön yhteydessä? Kuulostaako tutulta? Jos vastasit kyllä, saattaa kyse olla ihokosketusallergiasta jollekin kosmetiikan aineosalle. Allergiaa kosmetiikan aineosille voidaan selvittää lääkärin määräämillä epikutaani- eli lapputesteillä. Jos allergia todetaan, tulee allergiaa aiheuttavia kosmetiikan ainesosia jatkossa välttää.

Sopivien kosmetiikkatuotteiden valinnassa sinua auttaa Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen ylläpitämä kosmetiikan Allergiaportaali, joka on luotettava suomalainen verkkopalvelu kosmetiikka-allergisille.  Uudistuneesta Allergiaportaalista voit tilata tuotelistauksia allergioittesi suhteen sopivista kosmetiikka- ja hygieniatuotteista. Hajusteettomista tuotteista voit tilata erillisen tuotelistauksen, vaikka sinulla ei olisi testein todettua hajusteallergiaa. Allergiaportaalista löytyy lisäksi asiantuntijatietoa kosmetiikka-allergioista ja kosmetiikkalainsäädännöstä.  

Kosmetiikan Allergiaportaaliin on kerätty tuhansien kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden raaka-ainetiedot yhteistyökumppaneiltamme, jotka ovat kosmetiikan valmistajia ja maahantuojia. Allergiaportaalista löytyy niin ihonhoitotuotteet, meikit kuin hiustenhoitotuotteetkin. Allergiaportaalissa on lisäksi suppea määrä pyykinpesu- ja huuhteluaineita sekä tiskiaineita.

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksellä on myös valtakunnallinen maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta, josta voit kysyä tietoa kosmetiikka-allergioista ja ihonhoidosta. Iho- ja kosmetiikkaneuvontaan voit olla yhteydessä sähköpostitse, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, tai soittamalla numeroon 040 8348803 (ma-to klo 10-15).

 

Lisätiedot toimituksille

Iho- ja kosmetiikkaneuvoja Merike Laine, Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, p. 0408348803

Valtakunnallinen Kosmetiikan Allergiaportaali

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys on puolueeton terveysjärjestö, jonka tavoite on allergisten ja astmaatikkojen terveyden ylläpitäminen ja elämänlaadun parantaminen. Allergiaportaalin palvelu perustuu Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen keräämään tiedostoon, jossa on yli 6500 kosmetiikka- ja hygieniatuotteen ainesosaluettelot. Yhteistyökumppanimme ovat antaneet tuotetietonsa allergisten hyväksi, jotta mahdollisimman moni löytäisi itselleen sopivat ja turvalliset tuotteet.

Kosmetiikan Allergiaportaali on Sinulle, jolle on todettu allergia jollekin kosmetiikan raaka-aineelle. Voit rekisteröityä maksutta sivuillemme ja tehdä itsellesi allergiaprofiilin testitulostesi perusteella tai tallentaa ja tulostaa yksilöllisen, maksuttoman luettelon allergioittesi kannalta sopivista tuotteista. Lisätietoja tuotelistauksista tai kosmetiikka-allergioista voit kysyä neuvonnastamme kosmetiikka@allergiahelsinki.fi.

  

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys - Helsingfors Allergi- och Astmaförening ry
Pihlajatie 34, 00270 Helsinki, puh. 010 279 0991 / 040 834 8803
www.allergiahelsinki.fi

Käy tutustumassa palveluun: www.kosmetiikka-allergia.fi/

 

 

© Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry 2019