Kosmetiikan Allergiaportaali - maksuton verkkopalvelu allergisille ja tuoksuherkille

Oletko allergisoitunut kosmetiikan ainesosille tai et muuten voi käyttää tuoksullista kosmetiikkaa? Ei huolta, Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen kosmetiikan Allergiaportaalista löydät helposti itsellesi sopivat kosmetiikka- ja hygieniatuotteet.

Tee Allergiaportaaliin oma allergiaprofiili allergiatestitulostesi (epikutaani- eli lapputestit) pohjalta ja saat tietoa allergioittesi suhteen sopivista kosmetiikka- ja hygieniatuotteista. Ohjelma huomioi myös ristiin reagoivat aineosat. Tuotelistauksia voit tehdä esimerkiksi sarjakohtaisesti, ostopaikan mukaisesti, tai valitsemalla laajan listauksen, johon on kerätty monipuolisesti erilaisia tuotteita eri ostopaikoista, kuten apteekeista, tavarataloista ja marketeista. 

Mikäli sinulla ei ole todettuja kosketusallergioita, mutta et voi muuten käyttää tuoksullisia tuotteita, voit valita Allergiaportaalista erillisen tuoksuttomien tuotteiden tuotelistauksen.

Allergiaportaalissa on tuhansien kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden ainesosaluettelot, jotka yhteistyökumppanimme ovat antaneet allergisten hyväksi. Kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden lisäksi Allergiaportaalista löytyy lisäksi myös pyykinpesu- ja huuhteluaineita sekä kodin puhdistusaineita.

Allergiaportaalista löydät lisäksi asiantuntijatietoa kosmetiikka-allergioista ja kosmetiikkalainsäädännöstä sekä ajankohtaisia ihonhoitoon liittyviä asioita, joita kannattaa käydä lukemassa, vaikka kosmetiikka-allergioita ei olisikaan todettu. 

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksellä on myös valtakunnallinen maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta, josta voit kysyä tietoa kosmetiikka-allergioista ja ihonhoidosta. Iho- ja kosmetiikkaneuvontaan voit olla yhteydessä sähköpostitse, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, tai soittamalla numeroon 040 834 8803 (ma-to klo 10-15).

Käy tutustumassa palveluun: www.kosmetiikka-allergia.fi/