Tuoksuton päivä

Tuoksuton päivä on tänä vuonna 20.10.2020

Tuoksuttoman päivän tavoitteena on saada mahdollisimman monta Tuoksutko liikaa -julistetta näkyville julkisiin tiloihin, joissa voi altistua tuoksuille.

Mitä Sinä voit tehdä?

Harkitse omaa tuoksukuormaasi. Lempihajusteesi tai tupakan haju saattaa aiheuttaa oireita vieruskaverillesi. Ehkä hajustettujen tuotteiden käytössä olisi vähentämisen varaa? Jätä tupakka polttamatta juuri ennen bussiin menoa. Pieniä tekoja, jotka voivat helpottaa kanssakulkijoiden oloa, ehkä omaasikin!

Tilaa tai tulosta Allergia-, iho- ja astmaliiton Tuoksutko liikaa? -juliste. Tarjoa julistetta julkisiin tiloihin, missä koet julisteen tarpeelliseksi.

Suomessa on puoli miljoonaa vahvasti tuoksuherkkää. Oireita tuoksuista saa lähes kaksi miljoonaa suomalaista. Tuoksuherkkien oireet ovat todellisia ja vaikuttavat merkittävästi elämänlaatuun. Julkinen liikenne, ravintolat, baarit, teatterit, terveyskeskukset ja muut julkiset tilat työpaikat mukaanlukien ovat paikkoja, joissa tuoksuherkkien tulisi voida muiden tapaan kulkea ilman oireita laukaisevia tekijöitä.

Tehdään yhdessä esteettömämpi ympäristö liikkua!

20.10.2020

 

Toimisto on avoinna 
ma - to klo 10 - 15
Puh. 010 2790 990, 044 0477 054.
Pihlajatie 34, 00270 Helsinki
neuvonta(ät)allergiahelsinki.fi

__________________________

Tuoksuton päivä 20.10.2020

 

Voit hakea julisteen Pihlajatieltä tai tilata https://www.allergia.fi/julkaisut/