Tuoksuton päivä

  • to 1.11.2018
  • Iho- ja Allergiasairaala, Meilahdentie 2

 

to 1.11. Tilaa julisteita www.allergia.fi/julkaisut/tilaan-materiaalia/

 

Tuoksuherkkyydellä tarkoitetaan erilaisten tuoksujen ja hajujen aiheuttamia elimellisiä oireita kuten nuhaa, päänsärkyä ja pahoinvointia.

 

Allergia-, iho- ja astmaliitto on tehnyt ensimmäisen suomalaisille suunnatun tutkimuksen tuoksuherkkyydestä. Tutkimus osoitti, että tuoksuherkkien oireet ovat todellisia ja vaikuttavat merkittävästi elämänlaatuun.

Tuoksuherkkyys on poikkeava tapa reagoida tuoksuihin ja hajuihin. Tuoksuherkkien hajuaisti ei ole tavallista herkempi, vaan heiltä puuttuu ominaisuus tottua tuoksuihin. Aikaisemmin tuoksuherkkyyttä pidettiin lähinnä psyykkisenä oireiluna, mutta nykyään lääketiede on tunnistanut sen elimelliseksi vaivaksi.

Tuoksuherkkyys ei ole sama asia kuin hajusteallergia, joka tarkoittaa iholla ilmenevää kosketusallergiaa kosmetiikan hajusteille. Tuoksuherkkyys kuuluu ympäristöherkkyyksien kirjavaan joukkoon.

Lisätietoa löydät Allergia-, Iho- ja Astmaliiton sivuilta.

https://www.allergia.fi/allergiat/tuoksuyliherkkyys/

 

 

1.11.2018

Tuoksuton päivä

Iho- ja allergiasairaala, Meilahdentie 2

Pääsisäänkäyntiaulassa 3 krs.

torstaina klo 8.00 – 15.00

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen allergia- ja astmaneuvoja sh. Tytti Suomalainen ja iho- ja kosmetiikkaneuvoja, farmaseutti ja kosmetologi Merike Laine esittelevät yhdistyksen toimintaa.