Vapaaehtoistoiminta

Tule vapaaehtoiseksi!

Jokainen meistä voi edistää allergia- ja astma-asioita tai ihoasioita! Pienelläkin panoksella on merkitystä, jotta saamme kohderyhmämme asioita eteenpäin ja tehtyä nähdyksi. Voit tehdä yksittäisen pienen jutun, kuten viedä neuvolaan oppaita ja lehtiä, tai sitoutua pidemmäksi aikaa, esim. vuodeksi vetämään vertaisryhmää. Vapaaehtoisena tuotat ja saat itsellesikin iloa ja paljon hyvää mieltä. Valitse homma, joka parhaiten sopii elämäntilanteeseesi ja ota yhteyttä yhdistykseemme. Me autamme ja opastamme ideasi käytäntöön!

Ota meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä ja autamme mielellämme!

neuvonta@allergiahelsinki.fi tai puh. 044 0477 054

 

Näihin kallista aikaasi pari tuntia:

Apukädet
Järjestämme monia tapahtumia, jäseniltoja, retkiä ja messuesittelyitä. Tule laittamaan tila kauniiksi, kaatamaan kahvia, kertomaan ihosairaudesta, allergiasta tai astmasta oman kokemuksesi kautta, jakamaan oppaita ja näytteitä. Kysy, milloin on seuraava tapahtuma, jossa kaivataan apukäsiä!

Esitteiden jakaja
Missä ihosairaat, allergikot ja astmaatikot liikkuvat? Apteekeissa, terveyskeskuksissa, neuvoloissa ja lääkärikeskuksissa. Näissä paikoissa oli hyvä olla jaossa Allergia, Iho & Astma -lehteä sekä oppaita. Voisitko sinä olla näiden esitteiden jakaja? Veisit ohi mennessäsi yhteen paikkaan nipun tai ottaa vapaaehtoisprojektiksesi viedä kaikkiin alueesi terveyskeskuksiin lehdet ja oppaat? Siitä olisi suuri apu!

OLKA-pisteelle kohtaamaan kasvokkain

Tule jalkautumaan OLKA-pisteelle muutamaksi tunniksi jakamaan tietoa ja vertaistukea. Tarjoatko siis aikaasi kohdata kasvokkain OLKA-pisteillä ympäri Helsinkiä?

 

Näihin toivomme pidempää sitoutumista:

Vertaisryhmänvetäjä
Yhdistyksemme järjestää monenlaisia ryhmiä, joissa voi saada tärkeää vertaistukea. Olisiko sinulla intoa vetää ryhmän toimintaa tai suunnitella uutta ryhmää?

Sosiaalimedian lähettiläs

Sykkiikö sydämesi somelle? Haluatko tulla yhdistykseemme tekemään vapaaehtoistyötä sosiaalisen median parissa? Voit myös kaapata yhdistyksemme somekanavat viikoksi tai tehdä esimerkiksi mydayn?

Liikuntatuokioiden vetäjä
Jokainen meistä hyötyy liikunnasta, erityisesti astmaatikot. Voisitko sinä vetää esim. jäsenillan aluksi vartin liikuntatuokion ryhtijumppaa, tanssia tai liikuntapelejä? Tai haluaisitko liikuntaryhmää, joka kokoontuisi kerran tai kaksi kuukaudessa? 

Kulttuurivastaava
Sykkiikö sydämesi kulttuurille? Ryhdy kulttuurivastaavaksi, joka organisoi muutaman kerran vuodessa kulttuuriretkiä esim. teatteriin, konserttiin tai mielenkiintoiseen kulttuurikohteeseen! Pääset vaikuttamaan ideointiin, mainostukseen, lippujen/bussin/oppaan varaamiseen ja käytännön järjestelyihin.

Jäsentiedotteen tekijä
Kaksi kertaa vuodessa kokoamme yhteen jäsentiedotteen, jossa on yhdistyksemme tapahtumat, tietoa ja mainoksia. Haluaisitko sinä olla mukana toimittamassa lehteä? Voit kirjoittaa jutun tai toimittaa omia kuviasi meille.

TOIVO-vertaistukisovellukseen tukihenkilöksi

Toivo-vertaistukisovellus on palvelu, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille, vammautuneille ja heidän läheisilleen. Haluatko tulla mukaan tarjoamaan tukeasi sovelluksen kautta kohderyhmällemme?

 

Opiskelija

Meille myös opiskelijat ovat tervetulleita suorittamaan tehtäviä mm. näiden vapaaehtoistehtävien muodossa. Sovitaan yhdessä mitä teet yksin tai opiskeluporukassa, neuvottele opettajan kanssa miten saat niistä opintopisteitä ja ryhdytään hommiin.

 

Vapaaehtoiset toimivat Pieni ele -vaalikeräyksessä lipasvahteina.